Post

Idag fick jag ett större brev från polisen i Örebro. Det innehöll, surprise, min stulna plånbok. Körkortet var kvar, frikortet var kvar och ett foto på min favoritson. Typiskt; jag har ju redan beställt nytt körkort och frikortet har jag också skaffat. Bra att jag fick tillbaka fotot; en son i plånboken är bättre än en som man inte ser röken av.
Så nu kommer jag strax att ha två körkort ifall någon behöver låna ett.

De behöll pengarna, säkert tjugo kronor. Det förvånar mig att de ville ha lånekorten till Göteborgs stadsbibliotek och till Universitetsbiblioteket. Kanske var de litteraturintresserade tjyvar, för kortet med ganska många pocketshopstämplar ville de ha. Likaså Wayne's Coffe stamkundskort. Hoppas att de får en trevlig stund med en latte och en pocketbok.
Mitt Fysiken-träningskort ville de också ha. Ja, lite träning skadar nog inte, även om de nog får problem med att se ut som jag. Tjyven var lite undersätsig och såg något retarderad ut. Det gör väl inte jag, eller hur?
Jag tror jag skulle känna igen honom, han som skulle vara hjälpsamme herrn.

Nu har jag delat upp mina tillhörigheter på 4 enheter. Kanske skulle man ha en traditionell  men tom plånbok, som lockbete och promenera fram och tillbaka på perrongerna och locka fram ficktjyvarna. Sen kan man ha en lapp i på 20 språk. "Detta var en fälla. Du är observerad och filmad och kommer att gripas".
Å, vad det skulle vara härligt! Hämnden är ljuv. Eller skulle vara i alla fall.

Vem har inte spelat "Tjuv och polis"?

Kommentarer
Postat av: Ö-helena

En kompis till min favoritson stoppade faktiskt en lapp med texten "Tji fick du" (eller något i den stilen) i en i övrigt tom plånbok i bakfickan en gång när han var ute och reste. Det hemska var att han överhuvudtaget inte märkte när den försvann.

2010-09-17 @ 18:25:07
URL: http://oversattarbloggen.blogspot.com
Postat av: Fru Decibel

Men så är det ju. Fler tips på vad man kan stoppa i? Färgpulver som inte går bort, något klistrigt? Någon som har en bra idé?

2010-09-17 @ 18:30:19
Postat av: Åsna

Bajs?

2010-09-18 @ 06:47:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0