Till alla korister, dirigenter, körledare, notförläggare, programledare i radion, producenter och folk i allmänhet som sjunger och tänker spela in denna låt.

Äntligen. Trump är borta, för tillfället i alla fall, Coronan kanske lugnar sig, Löfven har återuppstått, klimatet är förstås inte räddat men försök görs ju onekligen och visserligen är det en del problem kvar i världen, men jag känner nu att det är tid att ta bladet från munnen och avslöja en skandal inom text- och musikvärlden.
 
Jag vet inte hur det startade, men jag misstänker en välkänd person i den svenska undervisningslitteraturen. Jag kan naturligtvis inte säga vem det är för att inte bli dömd för förtal. Det kan ha börjat i någon av dennes böcker, och sedan har det spritts som ringar på vattnet. Men det är en killgissning.
 Nu ska jag tala om vad det handlar om. Det finns en jättefin sång som heter "Ute blåser sommarvind". Alice Tegnér m.fl. har tonsatt den. Texten i första strofen går så här: (av Samuel Johan Hedborn)
 
Ute blåser sommarvind
göken gal i högan lind
Mor hon går på grönan äng
bäddar barnet blomstersäng
strör långa rader
utav ros ock blader.
 
Ni känner igen det. Men av de 68 inspelningar som finns på Spotify sjunger alla utom 12 fel text.  Ni behöver inte kolla; det har jag gjort. De sjunger "STRÖR I LÅNGA RADER UTAV ROS OCH  BLADER!!!" Ni hör ju! En preposition för mycket!
 
 Ni kan kolla originalet om ni tror att jag har fel. Det tror nämligen alla som jag påpekar detta för, vilket jag har gjort ett antal gånger i min kör, där vi har noter som innehåller detta fel. Jag möts av fågelholkar. Det är väl inte så jävla noga ... JO, DET ÄR JÄVLA NOGA!!! Dels ändrar man inte i en text av en författare, dels borde man höra, att det blir ett språkfel. VARFÖR HÖR INTE FOLK ATT DET ÄR FEL? Svara gärna ni som vet.
 
Så, om någon körledare eller korist eller folksångerska läser detta och någon gång kommer att sjunga denna sång, tag fram en rödpenna och STRYK ÖVER det lilla i:et med rödpenna!!!!
 Några av dem som sjunger rätt är Lill Lindfors och barn från Adolf Fredriks musikskola. Förmodligen gamla inspelningar.
 Själv minns jag att jag sjöng denna sång när jag var tre år. Hur jag hade det med texten minns jag inte men intervallet  till "hö" klarade jag inte utan tog i så det blev minst en oktav. Kanske jag uppfattade texten ändå.
 
 Det var inte utan strid som jag försökte återta min dator från Lucifer. Han lägger sig gärna på tangentbordet och förorsakar egna inlägg. Vi får väl se om jag får lov att återkomma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´9+,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-------------------------------------------------------------------ä7'´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

RSS 2.0