Jag minns alla mina...

...tandläkare, (11 st) och hur de brukade ta i mig,  slita i min mun, bända och skrapa, spänna metallband och dra, råttsvansfila och bedöva, borra och blåsa, spruta och luta sig med all sin tyngd mot min underläpp, invikt över en hörntand, rotfyllt och krona och klave, lutat sig mot huvudstödet där några av mina hårstrån hänger ut och hur  ont det gör!!!!
Jag har säkert upplevt det mesta i tandläkarplågeväg utom implantat, fast det var nära en gång. Hundratusen kronor har jag säkert i min mun. Det skulle kunna bli en smärtornas bok fullt i klass med Bodil Malmstens litanior.

Man kan nog påstå att jag har haft otur med mina tandläkare. Värst av alla har de kvinnliga varit, konstigt nog. Vi kvinnor är ju så bra annars.Från den senaste flydde jag i panik sedan hon brutalt meddelat mig att hon skulle rusta upp min mun för 40 000 kr. Då kom jag till den senaste i raden. Han är rätt så lomhörd och glömsk. Han glömde skicka in en förhandsprövning och när han äntligen fick in den så gick den inte igenom för att arbetet redan var gjort. Nu har han i och för sig glömt att ta betalt för det också, och jag tänker inte påminna honom.

Idag var jag kallad. Jag tror faktiskt att tandläkare kallar folk i den takten de behöver pengar till den nya båten eller en ny liten golfbil. Han började orera om en ny krona, men då spände jag ögonen i honom och sa högt och tydligt:
-Jag har egentligen inte alls råd att komma hit, så här ska göras så lite som möjligt.
-Oj då, sa han. Men han hade hittat ett litet hål.
-Vad skulle det kosta, röt jag.
Han började räkna i huvudet...mummel mummel....
-Med studentrabatt, röt jag vidare, för han är nämligen en av de få som ger 25 % rabatt åt studenter, och det är som ni förstår en starkt bidragande orsak till att mina universitetspoäng ökar hela tiden.
Tills slut hade han hummat färdigt och sa 375 kr.
-Ok då, sa jag. Sedan började han fråga vad jag läste och om jag fick studielån (!) eller studiebidrag(!) och om jag hade betalat mina studielån och det måste man ju göra när man var 50, så det hade jag. Det hade inte han. Han hade 50 000 kvar. Han hade tydligen fått uppskov, för han hade deklarerat underskott!!! Han är nästan lika gammal som jag och har inte tjänat så mycket så att han har kunnat betala sina studielån!!!! Stackars tandläkare!!!!

Sedan hittade han två små hål till, som det var lika bra att laga. Jag kunde i det läget inte säga så mycket. Det slutade på 975 kr för tre hål, undersökning, tandvårdscheck och studentrabatt. Tack vare mig kan han snart betala sitt studielån.

Kommentarer
Postat av: Åsna

Nejmen stackars liten. Det är klart att det är svårt att betala lån när man glömmer att ta betalt. Jag kanske skulle gå dit och bidra lite. Jag har inte varit hos tandläkaren på ca 100 år.

2009-01-13 @ 23:11:40
URL: http://kattarsis.blogg.se/
Postat av: bäver

Usch! Jag har inte vågat gå till tandläkaren sen jag var tvungen att betala. Enda undantaget är när jag fick bettskena, och när jag var gratis hos tandhygienist under graviditeten. Nu har jag i alla fall ställt mig på kö hos tandläkaren, men efter ett år har de fortfarande sån brist på bemanning att jag inte fått någon kallelse än.

2009-01-14 @ 11:22:31
Postat av: cruella

Du är god!

2009-01-14 @ 12:18:43
URL: http://minkammare.blogspot.com/
Postat av: Fru Decibel

Cruella: Ja, visst är jag! Dessutom hade jag tänkt att i smyg placera ut några chokladbitar på borden i väntrummet, men det glömde jag... det hade varit roligt.

2009-01-14 @ 20:05:03
URL: http://frudecibel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0