Stolpe glad

 Som jag har nämnt, tränar jag i en mycket stilig lokal. Om jag lyfter ögat, ser jag detta:




Håll med om, att man känner historiens vingslag. Idag har jag prövat något, som var nytt för mig. Coreboll heter det, och alla utom jag vet naturligtvis vad det är. Man sitter och ligger och hoppar och lyfter och har sig på en stor boll. Det lär ska vara bra för mellersta delen av kroppen, alltså rygg och mage. Eftersom jag är trött på ryggskott och snöskott, så är det nog bra för mig. Ledaren var en positiv kvinna, som i sin lilla mikrofon uppmanade oss att vara "stolpe glad". Jag tänkte i mitt stilla sinne, att jag nog inte var helt uppdaterad i Fysikens träningsdiskurs. Men hon såg glad ut och hon var inte så lång, så jag tänkte, ja, hon är en liten kort stolpe. Själv kände jag mig mer som en bred men vissen selleristolpe, men det finns ju olika stolpmodeller.
Det är inte så lätt att hålla balansen på en stor boll. Jag kommer att tänka på gångna somrars hoppbollar, som hoppades fram på av både Åsnor och Bävrar (tror jag). De (bollarna) hade åtminstone två öron att hålla sig fast i. Det skulle jag behövt idag.
Jag försökte i alla fall efter bästa förmåga, och det gick väl inte så illa, beroende på vad man jämför med. Det var ganska ballbolligt. Jag tänkte på min mor, som vid samma ålder som jag nu uppnått, knappast ens skulle ha tänkt tanken att  ägna sig åt träning. Nej, det hade hon alldeles för dålig rygg för, etc.

Naturligtvis var det flera där som presterade jättefina glada stolpar, och vi blev ännu gladare när vi trillade av.
Efteråt gick jag och köpte mig nya in-ears-hörluron, eftersom jag inte gillar att musiken i stora Rikssalen blandar sig med det jag har laddat ner i min mp3-spelare. Då hade jag förresten insett, att hon inte sa "stolpe glad", utan "stolt och glad".

Kommentarer
Postat av: drKotte

"öron"................? att hålla sig i?

2009-04-18 @ 19:14:06
URL: http://onkeltuca.blogspot.com
Postat av: Fru Decibel

Ja, Kotte, öron.Eller spröt. Eller kanske mer som blåa snoppar, som står rakt upp. Välkommen till Dalarna och hoppa. De finns kvar.

2009-04-18 @ 19:39:38
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Översättarhelena

Jag har kolleger som sitter på såna där bollar när de jobbar! Det ska vara så bra för ryggen. Jag för min del förstår inte hur de kan hålla balansen och stava rätt samtidigt. Det är långt över gränsen för min simultankapacitet!

2009-04-19 @ 21:47:30
URL: http://oversattarbloggen.blogspot.com
Postat av: Fru Decibel

Jag ska pröva om jag kan stava till stolpe nästa gång...

2009-04-19 @ 22:06:24
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Ullah

Jag fick för mig att inlägget skulle handla om Sven Stolpe.

2009-04-20 @ 07:45:24
URL: http://guld.blogsome.com
Postat av: Fru Decibel

Men Ülla, då skulle det väl hetat "Stolpe arg"?

2009-04-20 @ 07:53:30
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Üllah

Förmodligen, men inte lika sensationëllt!

2009-04-20 @ 08:41:15
URL: http://guld.blogsome.com
Postat av: bäver

Så det heter coreboll nu alltså. Här går de under benämningen fittbollar, för det står Fit på dem.



Jag köpte två stycken i olika storlekar för att byta ut kontorsstolarna mot. Vi sitter ju ganska mycket framför datorn på kvällarna, och jag hade mycket ont i rygg, axlar och höfter/ben. KG, som verkligen är en stolpe med sina stolta 192cm, var ytterst skeptisk mot idén, men efter att ha provat den i ett par veckor älskade han den. Dels fick han mycket mindre ont i ryggen, och dels fick vi oss många goda skratt när han höll på att trilla av den med jämna mellanrum.



Jag hoppas att jag snart kan ta mig iväg till Dalarna och hoppa lite boll med åsna igen. Det är bara så svårt att komma iväg nu för tiden. Ibland är det verkligen tråkigt att få vuxenansvar, men så länge jag inte blir gammal i sinnet får jag väl vara nöjd.

2009-04-20 @ 11:32:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0