Fioltäcke

Jo, det är så att jag äntligen fått ändan ur vagnen och sytt ett fioltäcke.. Ända sedan jag köpte ett sådant till åsneviolinisten i vår familj, har jag tänkt, att det där skulle man kunna göra själv, små fioltäcken till kvartsfioler och åttondelsfioler och kanske sextondelsfioler....
Nu när jag har min enorma A-kassa att slå runt på, tänkte jag att det kunde vara lämpligt att starta produktionen och dryga ut kapitalet. Nu är det så, att trots att jag har sytt ganska mycket till små barn innan de kunde protestera, så är jag ingen vidare sömmerska. Dvs. jag gör alla upptänkliga fel och några till. Man borde väl ha lärt sig något, men så tycks inte vara fallet.
Därför är jag ganska stolt över att jag fick till fioltäcket. Mer över att än över den konstnärliga halten.

I brist på egna barnbarn ska detta fioltäcke skänkas till ett släktbarn, som kanske inte alls kommer att uppskatta det, vad vet jag. Hon var f.ö. missnöjd med en julklapp hon fick av sin familj. Hon fick en jordglob. Hon startade genast en insamling bland julgästerna åt sig själv för att kunna köpa sig något riktigt. Med en sådan företagsamhet kommer man långt. Jag tror hon kommer att sluta som en riktig mappie.
Detta barn ska alltså förmås att tycka om sitt fioltäcke och helst göra alla spelkamrater avundsjuka så att de också vill ha fioltäcken sydda av mig. Så ska det spridas genom djungeltelegrafen över hela Sverige har jag tänkt och jag ska ta betalt och skrapa ihop till ett superlätt cellofodral, som kostar många pengar. Ett sånt.
Det här var första försöket (nåja andra, för det första fick kasseras) och det har ett rosentäcke och är fodrat med thaisiden. Man tager vad man haver.
Och nej då, jag ska inte bli besviken om det inte blir en enda beställning. Det går ju sällan som man vill här i livet, men hoppas kan man ju göra ett tag.



Kommentarer
Postat av: anna kerstin

vad kostar de?

2008-07-18 @ 17:17:28
URL: http://lunarstormdabok.blogspot.com
Postat av: Åsnemamman

Det beror ju lite på hur mycket arbetade de är och i viss mån vilket material jag använder. Omkring 300 tror jag kanske att det blir

2008-07-18 @ 23:32:39
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: bäver

Så fint! Kan du inte sy dragspelstäcke också? Jag fick ärva farfars gamla dragspel, men det känns tragiskt om det ska stå och samla damm (jag kan ju faktiskt inte spela det, än) och jag är nog för chic för att lägga en tidning över som min kära farfar gjorde.

2008-07-19 @ 00:02:50
Postat av: Åsnemamman

Bäver: Men ska inte dragspel bo i väskor? Annars är det ju svårt att åka iväg på dragspelsstämmor etc.

Du menar att dragspelet skulle ha en tehuva, modell större på sig? Hm....

2008-07-19 @ 06:36:38
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: DrKotte

Mycket vackert!!! Du kan också satsa på täcken till "guitar hero"-gitarrer, de är ungefär samma storlek som en större fiol.

2008-07-19 @ 10:47:28
URL: http://onkeltuca.blogspot.com
Postat av: Ullah

Vilket fint täcke! Min fiol bor i garderoben och har bara en näsduk att värma sig med i sin låda.

2008-07-19 @ 23:38:02
URL: http://guld.blogsome.com
Postat av: Åsnemamman

Ullah: Stackars din fiol. Vill den inte komma fram och leka?

2008-07-20 @ 08:40:28
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Inger

Snyggt!

Jag köper gärna ett till Jennys fiol. Den är väldigt kall och ensam.

Helst inte för gulligt. Jag är lite allergisk mot rosa och blommor:)



2008-07-20 @ 10:16:05
Postat av: bäver

Jo, dragspel ska nog bo i väskor, men ärvda dragspel har ingen sådan lyx. Farfar var mycket sällan ute och reste. Han gick omkring i sitt hem med sina gummistövlar och sin Helly Hansen och ju kallare det blev, desto mer kläder tog han på sig. Elda är för mesar! Med en kost på gröt som kokades en gång i veckan och värmdes tills den tog slut, kaffe som kokades på samma sump tills det blev te och mat med utgånget datum som min käre farbror hade med från sin affär (till hunden..) levde han i sitt käre hem tills han blev 92 år. :D

2008-07-20 @ 10:20:53
Postat av: cruella

Jag känner att jag nästan vill börja spela fiol!

2008-07-21 @ 15:24:53
Postat av: Freddie

Men nu blev jag ju så där sugen på att skaffa mig en fiol igen... Någon som har en över? ^^;

2008-07-22 @ 21:43:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0