Modeblogg

Vad skulle mina ärade läsare, i den mån ni är kvinnor, ta på er på en körkonsert, om det är tillsagt att det ska vara "vårdat och vårfint"? Ni ska alltså inte vara publik utan stå där framme till allmän betittning.

Det finns ingenting som är så svårt i en kör som att diskutera konsertkläder. Det är bara kyrkokörer och Kjell Lönnås som använder köruniform numera. Nej, nu ljuger jag, det är många amatörkörer som gör. I en annan Göteborgskör ser kvinnorna ut som flygvärdinnor allihopa, med blåa dräkter och små käcka scarves. Det uniforma modet passerade vi 1970 när vi för alltid la av våra "Maoinspirerade kuliuniformer": (Stockholmstidning).

När vi hade något jubileum för ett par år sedan skulle vi klä oss i "Inbjudan till Bohuslän"-färger. För den som inte kan sin Taube, kan jag tala om att det är blågrå, (dyning) druvblå (berg ).kinesiskt vitt, (om bogen) rosa (skyar) golfströmsgrön (svall) vinröd (ljung). Det blev inte särskilt snyggt kan jag tala om. Vi fick till och med ett skällebrev från en tandläkare, som tyckte att vi borde klä oss i säckar i stället.
Om en vecka åker vi till Frankrike och då är det anbefallt svart och gult!!!! Det kommer inte att gå. Det blir myteri. Jag vill inte gå omkring som ett fotbollslag (Elfsborg) eller som punkt.se-försäljare. Dessutom är gult fult, i synnerhet på så många på samma gång.
Men först har vi ett par konserter i Sverige, Borås och Göteborg för den som är intresserad, och då ska jag vara vårdad och vårfin.
Det här med kläder är inte lätt numera när man egentligen aldrig behöver några nya. Utbudet är mycket större än min ork.

Vårfint signalerar väl att det ska vara något ljust. Det får inte vara för stormönstrat. Tänk er en kör i Gudrun Sjödénklänningar!!!! Hu! Ofta är det anbefallt enfärgat, dock inte så denna gången. Jag gav mig ut i stadens vimmel medan solen gassade. Att skönheten kommer inifrån blev man helt övertygad om i provhytterna. Fast inte inifrån provhytterna. Den nakna sanningen etc etc. Hahahaha. Usch och fy. Nu har jag totat till två möjliga varianter och nu alla läsare, vill jag ha hjälp! Vilken kreation ska jag ta? Vad är vårdat och vårfint? Jag passar på att ha lite blommigt när det inte är förbjudet....
Byxorna är vadkorta jeans.



Kommentarer
Postat av: Ullah

Jag röstar för den nedre kreationen.

2008-04-22 @ 21:27:27
URL: http://guld.blogsome.com
Postat av: Åsna

Jag röstar för den övre!

2008-04-22 @ 22:53:39
URL: http://kattarsis.blogg.se/
Postat av: musikläraren

DEN ÖVRE. det är solklart.

2008-04-22 @ 23:20:19
URL: http://musiksalen.blogspot.com
Postat av: Elenore

Båda är fina men den övre är nog bäst. Lycka till!

2008-04-23 @ 06:31:38
URL: http://norpan86.blogg.se
Postat av: bäver

Åh, jag föll direkt för den övre. Jättefint glatt utan att vara skrikigt.

2008-04-23 @ 12:46:45
Postat av: Dr Skogi

Den nedre. Mycket bättre, inte så flickig. Tycker jag.

2008-04-23 @ 16:09:01
Postat av: cikorian

Den nedre är så fin, och alldeles lagom "konsertig".
Vi ska okså ha konsert och vara vårklädda. Jag tänker ha en blommig Gudrun sjödenklänning. Den hade jag på sonens bröllop förra sommaren, så här pratar vi återbruk... Lycka till med konserten!

2008-04-25 @ 19:17:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0