Åsnemammans roliga torsdag

Ofta brukar torsdagar vara pest och pina, för att jag är helt övergiven hela dagen och ibland blir det lite trist. Idag har det emellertid hänt flera saker som piggar upp.
Det började med att jag skulle till vattengympan på morgonen. När jag hade klivit av bussen, förorsakade jag en trafikolycka. En cykelkille kom i VÄLDIGT hög fart och skulle titta bakåt efter bilar, korsa vägen och gira för mig som gick över gatan samtidigt. Det gick inte, så han dundrade ner i en grässlänt utanför Fysiken på Mossen. Allt detta visste inte jag så jag gick fram och frågade hur det gick och fingrade på mobilen och tänkte att jag kanske skulle bli tvungen att ringa ambulansen och hans mamma. Men han slog sig inte gudskelov. Ingen hjälm hade han heller. Han förklarade för mig hur det hade gått till och då förstod jag att det egentligen var jag, som var orsaken.Fast han var jättegullig och sa att han bara skulle hem och byta kläder, för han blev rätt så smutsig. Men hade han inte cyklat så fort hade det aldrig hänt. Det var förresten samma gata som jag cyklade omkull på för ett par år sedan, när både cykeln och jag blev hemkörda av ambulansgubbar, som bara skulle köra hem en annan gammal dam först.
Igår skrämde jag förresten slag på en annan ung kille som glatt tänkte backa på mig, eller åtminstone min dramat. Han blev väldigt rädd när jag skrek till. Det verkar som om jag är utsatt för en mordkomplott.
Sen gick jag förbi huset där Åsnemammans minsta bäbis ska bo. Den som är 192 cm lång och 22 år. Det blir jättefint att ha någon att hälsa på när man har plaskat färdigt i det 31-gradiga vattnet. Jag får väl beväpna mig med wienerbröd, annars lär jag nog inte bli så populärd.
Sen köpte vi en TV i julklapp åt Åsnan och Hovnarren, och det var riktigt roligt. Åsnan brukar klaga över att deras TV är ett afghansk måndagsexemplar eller vad hon bruka säga. Det kan jag inte förstå, för det var då inget fel på den när vi hade den för 15 år sedan. Den kommer till Luleå endera dagen. Tänk vad Lynley ska göra sig bra i den i jul!

Sedan var jag och hämtade en vinst på det som ska vara posten. Åsnepappan vinner saker ibland, aldrig några miljoner, utan ljusstakar och annat. Nu var det ett jättepaket. Var det därför han skicka dej, sa postgubben. Det visade sig vara en stor smörgåsgrill. Precis vad vi behöver. Har vi aldrig stekt smörgåsar förut, lär vi väl inte göra det nu heller. Kanske någon vill ha den.
Sedan var Åsneföräldrarna och tittade på jullysespelet utanpå Konstmuseet vid Götaplatsen. Det är verkligen helt fanastiskt och måste ses för att förstås.
Och till slut gick Åsneföräldrarna på konsert på Musikhögskolan. Det är mycket trevligt, för där får man fribiljetter. Före konserten satt jag en halvtimma i personalens massagefåtölj. Borde finnas gratis överallt.
Orketsern spelade Corellis julkonsert, som jag faktiskt kan så gott som utantill, ja cellostämman då, och Mozarts 40:e, (siggidamm siggidamm siggi rajtan, för de initierade). Dirigenten var pianisten i Kungsbacka Piano Trio (ja , de särskriver, det är hemskt) men hans dirigering liknade förstås mer isdans och på stället hopp. Han uttryckte sig stort men tycktes ändå vara helt ensam i sin uplevelse. Trots att de små skinkorna hoppade och knäna böj och armar uppåt och överallt sträck verkade han inte kommunicera med orkestern. Jag kan inte dirigera något vidare själv, men jag vet en hel del om hur dirigering ska vara.
Sedan åkte jag spårvagn med Ingemar Bergmans dotter. Hon skulle nog till Gottgottigottgott och köpa negerbollar åt pojkvännen.
Och så gick min dator sönder. Tur att jag har en reserv.

Kommentarer
Postat av: bäver

Så spännande det låter att bo i Götet. Här kan vi se bygdens lokala förmågor försöka organisera sina stämmor i kyrklig julkonsert, jag får själv spela klassisk musik (vilket ärligt talat inte går vidare bra hehe) och jag har inte sett en cykel i hela Liljedal. Fast de kommer väl fram till våren.
Ha en riktigt bra jul nu! Det låter som om ni kommer fira på ett gôtt sätt i Southbark. :)

2007-12-21 @ 11:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0