Att vakna före hjärnan

Jag drömde inatt att jag bloggade om det som jag inte drömde om, som verkligen hände.
Det händer esomoftast (fint ord), att jag vaknar med ett ryck och slår upp ögonen och så är det inget mer. För jag vet ingenting. Inte dag, tid, årstid eller vem jag är. Ändå är det något som fungerar, för jag inser ju att hjärnan inte har vaknat än. Jag kan tänka -ja här ligger jag i en säng i ett rum och tittar. Undrar om jag ska få veta någonting. Sedan är det som om det går en våg genom hjärnan och medvetandet kommer tillbaka och jag kommer på vem jag är och vad det är för dag och lite annat.
Lite otäckt är det innan hjärnan vaknar. Så måste det ju vara när man har tappat minnet. Fast då kanske man inte är medveten om att man tappat minnet.
Det påminner mig om en av de mest rörande böcker jag läst, den om Clive Wearing. Det finns en film också.  En musiker, som förlorade korttidsminnet. Han kan spela piano och dirigera, men när han har slagit av kören, så undrar han var alla dessa människor kommer ifrån. Den enda människa han känner igen är frun och varje dag hon kommer och hälsar på honom undrar han, var hon har varit alla dessa år. Det finns några youtubeklipp om honom. Hans kortidsminne är ca 7 sek. Boken heter "Forever today."
Brukar ni vakna före hjärnan?

Kommentarer
Postat av: Carita

Det låter ju lite olustigt, men också spännande.. Det har aldrig hänt mig. I mitt fall är kroppen alldeles för trög för att kunna ha ett sådant försprång på morgonen.

2013-03-25 @ 23:08:26
URL: http://ingetatt.talaom.se
Postat av: Pysseliten

Det är ju fantastiskt! Det har hänt mej, men jag har inte fattat det på det sätt som du beskriver, men det stämmer så bra! Jag har inte ens funderat över det tidigare, bara noterat att det tagit någon sekund innan jag kopplat ihop rum och tid med mig själv.

2013-03-28 @ 14:06:18
URL: http://pysseliten.blogspot.com
Postat av: Fru Decibel

Vad skönt att det har hänt någon mer!

2013-03-28 @ 19:21:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0