Älvsborgsbron ska brinna

var mottot för  installationen på kvällen den 10 september! Så här snyggt blev det!

Som ni ser står jag femten från höger. Det var rätt häftigt att stå där uppe i mörkret mitt i natten. Bron släcktes ned och trafiken stängdes av. På en given signal slet vi bort ett snöre i facklan och höll ut den från oss. När de hade slocknat, tändes tio andra större blinkande facklor och så skrek konstnären "Where are ya?" och då skrek vi samma sak mot Göteborg i 90 sekunder växelvis. Sen var det slut och så småningom släpptes förundrade (och förbannade) bilister fram igen. Men när de läste tidningen dagen därpå måste de ha fått fullkomligt klart för sig att det var på grund av terroristangreppet.
Vi hade kunnat få gå på festen på Röda sten för halva priset, men vi var inte så intresserade av fest, bara konst, så gick vi hem.
Hade vi gått dit, hade vi fått vara med om en installation till ...eller kanske var det en utstallation. Polisen kallade den "utrymning av konsthallen" och yrade om terrorister och att bron skulle sprängas (Älvsborgsbron ska brinna)  och att Lars Wilks, som visserligen inte var där skulle mördas, kort sagt.
Än har vi inte fått några ordentliga upplysningar om tillslaget, men nog osar det Kling och Klang om det hela.

Kommentarer
Postat av: karin d

Wow var du med och lyste upp bron!

2011-09-14 @ 22:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0