Miljonlotteriet är en bluff

Jag ska inte skylla på någon annan än mig själv, för det var jag som gick med. En gång. Två gånger. Nu kan jag inte räkna dem alla, de prov på min dumhet jag rönt...Man kan ju alltid försvara sig med att man gör en god gärning, för det går ju till stöd för arbetet mot alkohol och narkotika bland ungdomar. Och man vill ju inte att de små liven ska knarka eller supa ihjäl sig. Men jag har också gått ur lika många gånger, och det är då det börjar.

Jag har förut berättat om taktiken de har. Någon ringer upp och pratar trevligt på norrländska. En av de allra värsta dagarna i november ringde en dam och frågade hur det står till på en sådan vacker dag. Jag svarade, att om hon tyckte att det var en vacker dag, så hade hon nog tagit sig ett tuting. Då medgav hon att det kanske inte var så vackert ändå, hon hade bara inte tänkt på det.

Så gick jag ur efter ett kort tag. Då ringer nästa. Hon är kolossalt deltagande, för hon ser att jag varit med i så många år förut och aldrig vunnit någonting annat än småvinster, så hon tycker att jag ska gå med igen. Jag förklarar att mina ekonomiska omständigheter har förändrats och att det inte finns utrymme för några bortkastade pengar längre.
Jag hör hur hon lägger huvet på sned i telefonen och säger med sin allra mest insmickrande röst, att nu har faktsikt chefen själv bett henne att ringa upp mig och uppmana mig att gå med igen, för nu skulle det faktiskt vara min tur...och dessutom får du ju två extralotter varje gång....
Hon låter faktiskt som om det var bestämt, att jag tack vare mitt långvariga deltagande, skulle få lotter från en annan hylla, den med högvinsterna på. För det hade chefen sagt.
Naturligtvis kan det inte vara så. Men tänk om det är så, inofficiellt, tänk om hon liksom råkade läcka lite bredvid mun (det måste se roligt ut) och tänk om jag missar mitt livs chans att bli rik och lycklig? (Inga kommentarer om att pengar inte betyder allt, tack.)

Jag gick med en gång till. Hur går det för mig då? Ja, efter fyra  gånger är jag uppe i en vinstsumma på 460 kr. Man kan lägga ihop alla sina småvinster nämligen.
Nu kommer nästa problem. Jag förstår ju, att chefen nu står och gapskrattar åt sin lyckade lurendrejeri; jag kommer aldrig att vinna någon bil eller helikopter eller nybyggd villa eller motorcykel eller några enkla småmiljoner. Jag måste välja mellan småvinsterna. MEN DET FINNS INGENTING JAG VILL HA LÄNGRE! Mitt behov av reflexvästar, tapas-set, grytlappar av silikon och mirakeltrasor är mättat!

OK. Jag får väl vara med lite längre då och försöka vinna ihop till en 2000 kr-vinst, tänker jag.

Jag tittar på vinsterna värda 2000. Ojsan, här kan man vinna Orrefors officiella bröllopsserie; precis vad jag behöver! Två glasljusstakar, en skål och en ljuspuck. Jag googlar, för att se om de verkligen är värda 2000. Surprise! På nätet kan man köpa det hela för bra mycket mindre. Jag kollar de andra vinsterna. Alla utom en, en elektronisk borr/skruvdragare kan man få för mindre än 2000 kr.
Det är en genial affärsidé. Locka med priser som har låtsaspriser. Garnera med lite IOGT-propaganda och det går hem.
IOGT= idioter och gamla tanter. Jag borde ha insett det.
Nej, hädanefter ska jag köpa Champagne för de där lotteripengarna i stället.


Precis vad man behöver.

Kommentarer
Postat av: Ösa

Bra! Jag kommer och skålar. Och det behöver inte vara Orreforsglas, det går lika bra med spruckna kaffemuggar.

2010-04-13 @ 17:50:46
URL: http://kattarsis.blogg.se/
Postat av: karin d

Vad är väl 2000 kronor. 215 miljoner tycker jag är en bra vinst att drömma om. Fast fantasin har ändå varit begränsad. Har inte ens kommit till skott och köpt en lottorad. /Karin

2010-04-13 @ 19:32:31
Postat av: Långa Skuggan

Det där med champagne tycker jag var en bra idé. Kör på det.

2010-04-20 @ 14:05:46
URL: http://langaskuggan.blogspot.com
Postat av: coach outlet

Thank you for sharing your stuff on blog. It is doubtless that we have similar interests. Something are very helpful to me.

2011-03-23 @ 08:29:35
URL: http://www.coach7store.com/blog/
Postat av: Elisabeth Widstrand

Toppen - jag har alltid avskytt alla slags lotterier - de spelar bara på människors girighet och inbilskhet! Min son är inne i eländet nu men jag ska få ut honom, det ska jag bli kvinna för!

Keep up the good work, hälsningar,

Elisabeth Widstrand

2011-04-03 @ 16:54:01
Postat av: Nathalie

Hej, hur går man ur miljonlotteriet!?!?

2011-07-04 @ 08:14:39
URL: http://fuckufuckingfucker.blogg.se/
Postat av: Fru Decibel

Man mejlar förstås och säger till.

2011-07-04 @ 08:28:06
Postat av: Mats

Ja, känner samma sak angående att vinna eller "försvinna". Min ekonomi tillåter inte heller att lägga ut 250:- / mån (inkl. frakt) bara för att man KANSKE kan vinna storkovan.

Naturligtvis vill jag också stödja IOGT-NTO mm.

Men tror baske mig att det get MIG mer att betala deras medlemskap och gå dit för att umgås och dricka kaffe..

Nä, nu åker skräpreklamen i soporna.

Kram till alla....

2011-07-07 @ 14:25:00
Postat av: Anders Holmqvist

Det där var mycket roligt skrivet!

Jag skrattade högt, för jag har precis fått mina fem första lotter tack vare en lättare övertalning av en otroligt trevlig telefonflicka från Piteå. Vid namn Sandra om jag minns rättt.

Och gissa vad?

Jag har vunnit 2 40-kronorsvinster! Det blir en tygväska, vad nu fan jag ska med den till och en blomstercheck!

Eftersom de fem lotterna kommer att kosta mig 250 spänn, så gick det ju med en liten förlust. Men vad fan!

Nästa gång vinner jag ett hus på Gran Canaria.

Det är jag säker på!

Mvh

Anders Holmqvist

2011-07-11 @ 16:24:39
Postat av: Ander

Alla dessa människor som spelar på lotter och tror att de skall gå med plus?? Men sanningen är att i ALLA lotterier finns det storvinnare. Spelar man inte så har man ingen chans att vinna. Så spela eller inte spela?

2011-08-03 @ 16:10:12
Postat av: Berit Borg

Även jag blev övertalad i telefon. Tänkte på mitt yngsta barnbarn som nyss gått med IOGT:s ungdomsgrupp.

Efter en lottomgång ska jag nu gå ur. Vilket tjafs med registrering av lotter på nätet och val av vinster som man inte behöver. Jag köper en cancerlott/månad. Vinner man där så är det i reda pengar eller presentkort gällande på ICA eller COOP.Klart!

All administration på miljonlotteriet måste kosta massor.

2011-08-09 @ 13:35:32
URL: http://Lättlurad 65+
Postat av: Emil

Nu verkar miljonlotteriet startat bingo också men där verkar de inte få någon positiv feedback :)



http://www.provabingo.se/miljonlotteriet-bingo/

Postat av: Kerstin 2011-11-1

En mycket bra insändare.Har varit med i flera år och

bara vunnit småvinster.Är ännu med men har gjort ett

uppehåll sen juni.

2011-11-01 @ 16:04:54
Postat av: Inger Karlsson

Jag håller med dej. Just idag tycker jag at det är jobbigt att sitta vid datorn och skriva in alla internetkoder. Jag ska avsluta abonnemanget efter det tredje utskicket. Dom ska få sin chans.

2011-12-15 @ 17:03:22
Postat av: Bosse

Hej!

Jag har också gått på detta skräplotteri, har varit med ganska länge, men bara kommit upp i 840kr, jag ringde och sa upp mina lotter i dec 2011, och bad dom skicka 840 kr, som jag vunnit men dom vägrar, jag vill inte ha deras skräp dom delar ut, jag har ju betalat lotterna med pengar, då vill jag ha pengar tillbaka,jag har ju inte betalat lotterna med varor, fy vilket bluffföretag, hälsningar Bosse

2012-01-06 @ 04:50:26
Postat av: Fredrik

Hej, Kan man alltså inte vinna pengar på detta blufflotteri, utan enbart ett pris som motsvarar vinstsummans värde? Skandal!

2012-01-23 @ 08:41:21
Postat av: Fru Decibel

Ja, åtminstone när det gäller småvinsterna.Fast vinstsumman är högre än vinsternas värde. Är inte riktigt säker på om man kan byta helikopter eller husbil mot pengar i stället; det har aldrig varit aktuellt.

2012-01-23 @ 08:49:22
Postat av: Robert

Tack för en bra sida. Nu är det dags att Miljonlotteriets bluff avslöjas.

Jag brukar inte vara lättlurad, men den här gången blev jag grundlurad av dom och jag måste dessvärre acceptera ytterligare en 250 kronors blufförsändelse som dom har tvingat på mig innan jag kommer att be dom fara till något varmare ställe och aldrig mer skicka något till mig eller ringa mig.

Men jag kanske vinner 5 miljoner på den sista försändelsen i mitten av juni (Morsning! Och nästa vecka hittar jag krukan med guld vid regnbågens slut, oh yeah!)



Jag har lagt upp en varningssida på nätet där jag även avslöjar deras bluffmetoder (klicka på länken)

Jag kommer även att skicka en länk på sidan till Miljonlotteriet så får vi se om dom kommer att försöka stämma mig ;-)

2012-05-22 @ 04:22:54
URL: http://www.iww.se/miljon.htm
Postat av: Fru Decibel

Bra talat. Kanske något för Janne Josefsson?

2012-05-22 @ 16:35:11
Postat av: Cinderella

Ja,här är ännu en med samma känsla av att bli lurad nu har jag varit med i fyra ggr sådet är dags att avsluta detta blev bara några små vinster har inte titta än vad jag kan tänkas få skall bli intressant nu skall jag spara 250spånn istället.

2012-05-23 @ 18:22:25
Postat av: mazzawww.se/miljon.htm

Det var bra att jag fick se detta och läsa om det

min fru sa att jag skulle skita i det här och gå ur och efter att ha läst olika åsikter så tänker jag också gå ur,har vunnit eller förlorat hälften tills nu,få se nu om man får pengarna tillbaka när jag går ur.Undrar hur ledningen för Miljonlotteriet tänker nu när dom läser insändarna.

2012-08-16 @ 16:02:23
Postat av: Eppes

jag har nyligen gått med igen, fast inte för att bli rik eller vinna bilar mm.- utan helt enkelt därför att överskottet går till att hjälpa svaga o utsatta människor. Jag tycker, det är värd det! Att låta sig övertala i telefon? - kanske man får skylla sig själv litegran? Det går ju faktiskt att säga nejtack eller helt enkelt stänga av telefonen - eller? Men förstås - det enklaste är ju att skriva, att du blivit grundlurad o att dom tvingat på dig lotterna. Inget eget ansvar alltså. Löjligt värre..

2012-08-16 @ 17:45:08
Postat av: Fru Decibel

Om du läser första meningen en gång till, så ser du vem jag skyller på.

Grattis till att ha skrivit den suraste och löjligaste kommentaren jag någonsin fått.

2012-08-19 @ 08:42:50
Postat av: Tommy Brorsson

Hej! Har varit med i flera år, ofta kastar man in småvinster så att man ska fortsätta köpa dessa lotter, undrar om någon verkligen vinner "högvinsterna"???

2012-08-21 @ 09:42:48
Postat av: Robert

Eppes 2012-08-16 @ 17:45:08
Ja det kanske i och för sig kan vara lovvärt, men jag föredrar att välja själv om och när jag vill ägna mig åt välgörenhet.

Något kul föresten.
Jag fick nyligen ett e-mail från Miljonlotteriets kommunikationschef där hon önskar att få svara på det som hon kallar "mitt blogginlägg". Förutom att det inte är en blogg, utan en webbsida så har jag accepterat hennes önskan, med tillägg att jag kommer att kommentera svaret.

Om och när ett svar kommer så kommer jag att lägga in det på sidan. Håll ögonen öppna ;-)

2012-09-10 @ 17:59:39
URL: http://www.iww.se/miljon.htm
Postat av: Fru Decibel

Det blir intressant.
Jag har frågat IOGT hur mycket de fick av Mljonlotteriet förra året. 60,6 miljoner, svarade de. Hur mycket det är av hela omsättningen kan jag inte bedöma. Chefen och de andra ska väl också ha sitt. Men jag skulle verkligen vilja veta hur det går till när de "garanterar vinst" och stoppar in en vinstlott (på 40 kr). Har de olika hyllor för olika vinster? Är DET lotteri?

2012-09-11 @ 10:49:20
Postat av: Robert

Det kom ett svar och jag har nu publicerat det "surprise-surprise" fullständigt intetsägande svaret med följande kommentar.

Kommentar 1: "Jag hoppas att du har fått svar..." Nej.
Kommentar 2: "...på alla dina frågor". Sidan innehåller egentligen inga frågor (möjligen retoriska) utan konstateranden.
Kommentar 3: Jag hade nog inte förväntat mig något annat.

Om du eller någon har fler kommentarer på "svaret" så publicerar jag det gärna.

Intressant konstaterande föresten:
Om man söker på "Miljonlotteriet" på Google så hittar man min sida som 2:a direkt efter Miljonlotteriets egen sida.
Det sticker nog i ögonen på dom, hehehe >;-)

2012-09-11 @ 16:49:49
URL: http://www.iww.se/miljon.htm
Postat av: Penke

Jag har i alla fall varit miljonlotteriet trogen i många år. Har faktiskt gått plus på deras lotter med resevinster mm. Att vinna på var 5:e lott stämmer faktiskt. Statistiskt sett måste du köpa 1000 lotter för att kunna göra en bedömning!
Och till sist, jag är inte anställd eller ägare i Miljonlotteriet. / Penke

2013-08-21 @ 17:48:25
Postat av: Carin

Har tillbringat eftermiddagen med att ringa miljonlotteriet åt min mamma! För ca en månad sedan blev hon uppringd av en mycket påstridig försäljare från miljonlotteriet. Hon var inte intresserad av att köpa lotter och sa inte ja till någonting, hon bad däremot om att få hemskickat skriftlig information om lotteriet. Efter ett par dagar dök det upp ett brev från miljonlotteriet med lotter samt info om att min mamma skulle ha beställt en prenumeration?!! Hon skickade ett mejl omgående att hon inte ville ha dessa lotter eller någon prenumeration. Min mamma fick svar från deras kundtjänst ett par dagar senare där de sa att hon bara skulle skicka tillbaka lotterna i något bifogat kuvert och att de hade noterat att hon ville avbeställa prenumerationen( som hon aldrig hade beställt från första början).
Idag (22/10) ca en månad senare fick min mamma en påminnelse på 250 kr för lotter som hon skickade tillbaka!! Betalas inte räkningen inom 10 dagar då får hon även betala en straffavgift på 50 kr!!
Jag har ringt miljonlotteriets kundtjänst två gånger idag, första gången för att ifrågasätta den här räkningen. Kärringen(rent ut sagt) som jag pratade med första gången hävdade att de inte har fått de lotterna som min mamma skickade tillbaka?!! Hon sa att vi var tvungna att ringa till posten och få ett "reklamationsnummer" och sedan ringa tillbaka och ge det till dem!! Vi pratade med posten fick numret , jag ringde tillbaka (tar långt tid att komma fram pga en oändlig telefonkö. Förmodligen alla som ringer och klagar) pratar nu med en kille som sa att vi kunde riva räkningen nu!! Jag avslutade det samtalet med att informera människan om att om min mamma får några mer påminnelser på räkningar, brev eller lotter från miljonlotteriet så kommer jag personligen ringa till konsumvägledningen i den stad vi bor!!

Enligt min åsikt så är detta lotteri totalt oseriöst! Aggressiva telefonförsäljare som riktar in sig på pensionärer(min mamma är 65). Skamligt och osnyggt!!

Har googlat miljonlotteriet under hela eftermiddagen och hittat så många inlägg från människor med exakt samma erfarenheter av dessa bedragare!!
Vill passa på att tacka Robert för hans utmärkta webbsida!

2013-10-22 @ 23:22:43
Postat av: Robert

Tre korta inlägg efter en tids bortavaro:

1. Min webbsida ligger fortfarande uppe och har gjort det hela tiden, men kortadressen är borttagen eftersom den ändå inte genererade några sökmotorträffar. Så adressen som gäller och egentligen har gällt hela tiden och ligger bland de översta när man söker på "Miljonlotteriet" är http://iww.se/links/special/miljon.htm

2. Penke skrev: "Att vinna på var 5:e lott stämmer faktiskt. Statistiskt sett måste du köpa 1000 lotter för att kunna göra en bedömning!"

Jahaja! Alltså 1000 lotter (för att få lite statistik och kunna göra en bedömning) á 40 kr/st = 40.000 kr + porto! Jo jag tackar jag! För 40.000 kr kan jag ha betydligt roligare än att försöka göra statistik över Miljonlotteriets bluffmetoder ;-p

Ja Penke, vill du bli blåst så är det upp till dig, men jag avstår och man får rätt många resor och prylar för 40.000 kr.

3. Vill tacka Carin för uppskattningen av min webbsida.

2014-03-18 @ 01:11:35
URL: http://iww.se/links/special/miljon.htm
Postat av: Uffe

Igår ringde miljonlotteriet till oss:
- Hej, jag ringer från miljonlotteriet. Du fick ju en lott som gåva när du prenumerarade på ICa-kuriren.
- ja, hur så?
- som du vet blev det ju ingen större vinst på lotten......
-Vänta ett tag, hur fan vet du att jag inte vann något? Jag har inte skrapat lotten ännu??!!!

sedan blev det en diskussion med personen från lotteriet. Den avlsutades med.
-det där har jag aldrig sagt. sedan la personen på luren.

Man blir lite fundersam. Hur fan visste de att vi inte hade vunnit något? Vi hade inte skrapat lotten! Om dom vill att jag ska prenumerera på lotter är det knappast rätt sätt att värva kunder, eller?

2014-03-21 @ 22:02:38
Postat av: Robert

Det där är ju nästan obetalbart, snacka om självmål där dom själva avslöjar bluffen.
Det där är så uppenbart att du borde anmäla det till både Lotteriinspektionen och KO så vi förhoppningsvis kan bli av med det här blufföretaget som uppenbart bygger sin verksamhet på att lura av folk (tyvärr ofta fattiga pensionärer) deras pengar eftersom Miljonlotteriet av allt att döma redan vet om det är vinst- eller nitlotter när de skicka ut dom.

Det var något liknande som jag själv råkade ut för när jag blev prenumerant mot min vilja och samtliga var nitlotter utom två i det sista utskicket. Konstigt sammanträffande? Knappast! För dom ville väl att jag skulle få blodad tand och köpa flera blufflotter.

2014-03-24 @ 02:20:19
URL: http://iww.se/links/special/miljon.htm
Postat av: Carina

Tack för den intressanta läsningen jag hamnade på när jag skulle hämta ut en digital skraplott från miljonlotteriet. Adressen på reklamlotten till den digitala skraplotten (www.miljonlotteriet.se/vinna)finns nämligen inte. I min iver över att kunna vinna 10 miljoner scrollade jag ner, och hamnade istället på "Varning för Miljonlotteriet". Jag kommer nu att riva reklamlotten. Tack för hjälpen!Carina

2014-07-07 @ 22:27:28
Postat av: Fredrik

Hahaha, det här var en underhållande sida att läsa och helt otroligt att miljonlotteriet själva inte gjort inlägg. Möjligtvis den som ansåg sig bidra till något bra... ;-). Lägger också ner nu, tack för mig.

2014-10-22 @ 16:08:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0