Här Gårman åt öst


Alla som släpps lösa i Berlin, kan bara genom att titta på herr Gårman se, huruvida man är i gamla öst eller gamla väst. När Berlin blev en enad stad, var det tal om att östs lustiga gubbar med hatt skulle få stryka på foten för västs mer normala. En proteststorm utbröt, och de gamla hattgubbarna fick vara kvar. Det är fint. Jag är så barnslig. Jag tycker det är kul att hela Östberlin får mig att känna mig som på dagis, så länge man tittar på Herr Går- och Stårman, vill säga.
Naturligtvis har man insett gubbarnas potential. De har utvecklats till en turistindustri. Och naturligtvis finns det också en kvinnlig motsvarighet med flätor.



Inte kunde jag motstå dessa små gubbar, om man nu får kalla även flätflickorna för gubbar. Jag slog på stort och inhandlade ett par örhängen. En röd till  vänster öra, en grön till höger.


Gubbarna används också i alla möjliga sammanhang. Om jag hade fått syn på den här, hade jag nog fått fundera lite på vad jag inte fick göra.


Jag menar, det är ju inte så ofta jag utför handlingen på detta vis. Efter ett tag hade jag givetvis kommit på det, om inte förr när jag fick syn på den här.


Det där med att det faktiskt oftast är bra dra ner byxorna å dylika ställen  låtsas man inte om. Det påminner om engelsmännen, som installerade "paraplyställ" på toaletterna. Att kalla dem för bidéer var givetvis otänkbart.

Jag kostade också på mig ett Bachparaply, som jag har åstundat sedan Bachjubileet i Leipzig år 2000. Men det får ni se en annan gång, för det var lite för stort att ta hem den här gången.
Något engelskt paraplyställ behövs dock inte för detta.

Kommentarer
Postat av: Åsna

Röda gubben träffar ju åtminstone rätt. Gröna som sitter på kanten lär ju pissa utanför.

2009-04-03 @ 15:06:07
URL: http://kattarsis.blogg.se/
Postat av: Översättarhelena

Jag tittade in på webbshoppen som du länkar till och måste säga att det var ganska fyndigt att kalla den lilla gubben som mobilsmycke för "Zuhörer"!

2009-04-03 @ 15:28:44
URL: http://oversattarbloggen.blogspot.com
Postat av: Üllah

Om paraplyet var för stort att ta hem, var har du gjort av det då?

2009-04-03 @ 16:35:32
URL: http://guld.blogsome.com
Postat av: Fru Decibel

Üllah: Lugn, bara lugn. Det kommer hit med ett eller annat flyttlass i sinom tid.

2009-04-03 @ 16:39:05
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Üllah

Dü talar i gåtor, men jag får väl ge mig till tåls!



2009-04-04 @ 16:47:18
URL: http://guld.blogsome.com
Postat av: Keri

Det med paraplyet ordnar sig. Ingen fara!



Men vad ska man väl göra när man hittar ett sådant här traffikljus: http://www.flickr.com/photos/9187590@N04/2908508051

2009-04-06 @ 00:14:42
URL: http://mondschnee.blogspot.com
Postat av: mie

BARA ETT TIPS



Sugen på att få gratis presentkort rätt ner i brevlådan på en valfri butik? Det finns en ny sida som är mycket lättare att samla ihop presentkort på, man behöver inte alls ha lika många poäng för att få hem presentkort som på övriga sådana sidor (till exempel gratisbio, gratisklader , gratismakeup, gratismode osv)



Passa på att bli medlem nu, sidan har knappt några medlemmar vilket gör det mycket lättare för dig att få flera presentkort.



Bli medlem här: http://www.freestreet.se/?r=87



2009-04-06 @ 00:23:19
URL: http://memie.blogg.se/
Postat av: Keri

Just nu då jag cyklar ungefär varannan dag genom Västberlin har jag lagt märke till de där gubbarna. Men det går inte längre att sortera väst och öst efter dem! Nästan överallt där det byggs/lagas trafikljus i Västberlin - smilar numera små östkarlar mot fotgängarna! Hihi! :-)

2009-04-06 @ 14:01:53
URL: http://mondschnee.blogspot.com/
Postat av: Fru Decibel

Det tycker jag låter väldigt trevligt! Man ska vara i hatten.

2009-04-06 @ 18:26:27
URL: http://frudecibel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0