Årfylleri

Så har man fyllt på åren igen. Det är tur att det bara är ett i taget i alla fall. Men hux flux fyller man säkert 90, och då kan det hända att man blir omskriven i tidningen.
En f.d. kyrkominister (och ordförande i Bibelkommissionen) i den förra borgerliga regeringen råkade fylla 90 år samma dag som jag fyllde något mindre. Han blev mycket riktigt intervjuad i GP. Och som amen i kyrkan kommer då gamla vanliga åldersrasistiska uttalanden av enfaldiga journalister. Så fort någon äldre person intervjuas i tidningen, så ska det stå typ: "Trots aktningsvärd ålder, så minns han" etc etc. Underförstått: Ja, gamla personer är ju mosiga i hjärnan och har inget minne alls och ser illa och hör illa och luktar illa och är ju inget att räkna med och man behöver inte bry sig om att skriva vettigt om gamla personer, för de fattar ju inget ändå. De är ju duktiga för sin ålder i bästa fall. Att äldre människor är människor, som förtjänar att bli tagna på allvar och bedömas som vanliga människor, det existerar inte i journalisternas tankevärld. Äldre personer kan man se på von oben, från sin egotrippade lilla journalistpiedestal. Det är ju ändå "vi unga som räknas, som är de riktiga människorna, världen är till för oss".

Eller som en svägerska sa till en 96-årig, sjuk morbror: "Men man kan inte begära så mycket av dig Gustav, du är i alla fall 96 år." Hade det varit jag, hade jag hoppat upp ur sängen och bankat henne över den väl tilltagna rumpan med kryckan och ropat "din förbenade etterkvesa, här hoppar inga halta höns" eller något annat mustigt uttryck.

Vid samma tillfälle spelade valda delar av släkten några låtar för honom, för han var en gammal dragspelare. Hans hustru ropade då vid ett tillfälle: "Den här låten har du du gjort, Gustav!", varvid Gustav muttrade: "Det måtte jag väl veta".
Svarta, homosexuella och norrmän får man inte diskriminera längre, men det är ok att mobba äldre. Var är ÄO?

Kommentarer
Postat av: matte & plastmatte

så sant så!

2008-03-17 @ 09:34:16
URL: http://femtinio.blogg.se
Postat av: cruella

"Det måtte jag väl veta." HAHAHAHAHA. Gurra rular!!

2008-03-17 @ 10:39:37
Postat av: Åsna

Norrmän trodde jag var ok fortfarande... :P

2008-03-17 @ 18:39:24
URL: http://kattarsis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0