Svårt att toppa

Ja, Alices uppsats i förra inlägget är det, som det är svårt att överträffa. Därför kommer den en gång till här:






Den går naturligtvis inte att läsa på bilden, men den som vill, kan ju läsa den i sin helhet i förra inlägget. Den var alltså publicerad i Nya Lidköpingstidningen på julafton. Sedan dess har tidningen blivit nerringd (fem - sex stycken) av människor som vill veta vem jag är ... En person har hört av sig till mig och berättade att hans mamma kände Alice. Det känns lite som att Alice, som dog i unga år äntligen får den uppmärksamhet som hon antagligen aldrig fick.

Idag är det alltså nyårsdag, 110101. Många ettor blev det, men ännu fler blir det elfte november. Sedan blir det skojigt bara en gång till, 121212. Efter det får vi vänta åttioåtta år tills det blir roligt nästa gång, och frågan är hur mycket vi skrattar då.
Jag har avslutat det gamla året med att försöka få ljud i en oboe. Efter lite spottande kom det faktiskt en ton. Händige Herrn stack minsann genast in nosen och frågade vem som spelade vuvuzela. Därmed avslöjade han sin okunnighet, för vuvuzelans ton var ett b och jag spelade ett rent och fint h. Men efter lite fisslande och tittande på grepptabellen fick jag fram tre toner. Kan man tre toner kan man också spela det kända stycket "Köp varm korv". Dessutom finns det ett känt avsnitt i Juloratoriet som också börjar med dessa tre toner.
Efter tolvslaget var våra gäster grannarna i ett förhöjt stämningsläge och ville höra mig spela oboe. Så jag inledde det nya året dels med "Köp varm korv"; dels med att hitta två toner till. Nu känner jag mig som, om inte fullfjädrad, så i alla fall som en något litet befjädrad Agda.
Men jag undrar var de andra tonerna finns.
Den som lever får se, eller kanske höra.

Hos Lotten.se kunde man förresten läsa:
"Apropå det, så lärde jag mig nyss att den hopplösa enheten decibel är ute. Man ska tala om 'fon' eller 'sone'."
Jag tog det naturligtvis personligt och kanske måste byta namn till fru Fån eller fru Sån.

Inga nyårslistor har kommit i min väg och det var lika skönt det. Jag vet inte vad jag skall svara längre. Det bästa jag har gjort? Tror inte jag har gjort något bra faktiskt. Det roligaste? Inget som jag minns. Det tråkigaste? Vill jag inte komma ihåg osv.osv. Det nya året kommer i alla fall att bli värre, och det gäller bara att överleva om man vill vara med.

Som gumman sa: - Jag har lagt märke till, att om jag lever i februari, så har jag levt ett år till.

Före det förhöjda stämningsläget på nyårsafton


Kommentarer
Postat av: Miss Gillette

Med de tre tonerna kan man väl också spela "Spanien är ett land där man dansar tango ..."? Eller tar jag miste på vilken bit Köp varm korv är?



Beträffande 11-11-11 är detta det enda datum jag kommer att uppleva (ta i trä) som både är ett bakochfram- och uppochnerdatum (för jag hoppas verkligen att jag inte är med om hundra år, tio månader och tio dagar).



Men tänk vad fantastiskt folk måste ha tyckt det var den 11/11 1111. Tänk när de ryckte av almanacksbladet för föregående dag och insåg vilken monumentalt unik dag de fick vara med om! Försäljningen av trisslotter (eller motsvarande) torde ha stigit exponentiellt.

2011-01-01 @ 16:50:22
URL: http://missgillette.blogspot.com
Postat av: Miss Gillette

Asch -- snälla Fru Decibel, ta bort en av mina kommentarer. Den blev dubbel inte för att jag är så omåttligt mallig över den, utan för att jag första gången fick meddelandet att det inte gått att lägga upp den.

2011-01-01 @ 16:53:33
URL: http://missgillette.blogspot.com
Postat av: Fru Decibel

Japp, det gjorde jag nu.

Just det! Jag kan fördubbla min repertoar. Spanien! ¡Ya voy!

2011-01-01 @ 17:16:31
Postat av: Karin d

Men visst hade du två toner till. om du har åtm fyra så är till paris en bra låt oxå. Jag röstar på att du behåller dB. Varför skall alla hålla på och ändra allting. som tex den nya hopplösa B-tonen.

Gott Nytt År förresten

2011-01-01 @ 20:41:46
Postat av: UK

Åh vad jag gillar att läsa din blogg - med ofta roliga kommentarer. Och Alices juluppsats har jag läst flera gånger. Fantastiskt språk för att vara en 12-åring. Kul att du fick in den i tidningen!

2011-01-02 @ 11:19:02
Postat av: Niklas, havererad oboist

<a href="http://www.wfg.woodwind.org/oboe/">Här</a> finns alla tonerna. Sen återstår bara att öva. Lycka till

2011-01-05 @ 15:08:09
URL: http://www.ejve.se
Postat av: Fru Decibel

Tack Niklas,jag ska nog hitta några toner till innan jag också blir en havererad oboist. Jag kommer nog att bliva vid min cellistläst, tror jag, men det är kul att testa.

Men så snygga grejer du har gjort! Hjälp!

2011-01-06 @ 22:09:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0