Vi hänger med...

av någon anledning så gör vi faktiskt det. Om man uttalar det på 50-talsstockholmska så rimmar det faktiskt. (Det var Nacka Skoglund som sjöng så.)
Med det ville jag bara tala om att jag har varit på Bokmässan idag också, 8 timmar höll jag ut, men det är ganska jobbigt för kroppen och knoppen också. Jag börjar inse min begränsning. Det är fruktansvärt jobbigt med allt ljud och alla måste överrösta alla.
Idag var det fredag och allmänheten släpptes in. Allmänheten går väl an, men barnvagnar borde förbjudas! Hur är folk funtade, som tar med sig barnvagnar på Bokmässan?

Själv började jag med Sigrid Combüchen som pratade om sin bok "Spill", och den blev jag sugen på att läsa. Sedan smet jag in på Petina Gappah, där det var fullsmockat. Tyvärr hördes det inte riktigt vad hon sa. Akustiken var inte den bästa i den salen och hon pratade väldigt fort. Men den boken har jag redan läst och jag har minsann den eminenta översättarens autograf. (Helena Hansson). Men hon är ett roligt fruntimmer. Nu inser jag att det kan uppstå tveksamheter om vem jag menar, och då inser jag att jag kan mena båda två.



Omslaget är ganska fult, tycker jag. Hon är ju söt, men annars ser det billigt ut. Skärpning, förlaget.

Sedan bekantade jag mig med den moçambiqueiske författaren Mia Couto och Henning Mankell, fast den senare är en gammal bekant, ända sedan gymnasiet faktiskt. Nej, nu ljög jag lite. Han gick latinlinjen ett år efter mig och var en pytteliten pojkvasker, och sådana ägnade man inte så stort intresse.

Mia berättade att han hade insett att folk hade förväntat sig att han var en svart kvinna på grund av härkomst och namn. Namnet hade han tagit sig själv eftersom han är mycket förtjust i katter. Han var trevlig att höra på. Mankell körde sin gamla vanliga skiva och den är ju bra om man inte har hört den förut. Jag börjar tycka att det är en aning tråkigt.
Fredagens höjdpunkt var som vanligt Spanarna och vilken frisyr Jessika Gedin skulle ha. Det visade sig att hon hade den lössläppta modellen. Lyckligtvis satt jag inte i hennes hårskugga, utan jag såg och hörde allt vad jag behövde. Jonas Hallberg hade en höjdardag, kan jag väl avslöja. Lyssna gärna på reprisen eller på webben.
Sedan rände jag iväg och lyssnade på Peter Gärdenfors. Det var en besvikelse. Han brukar berätta så mycket intressant om hjärnan, men nu handlade det om hur man motiverar ungdomar att vilja lära sig något. Uppriktigt sagt, så skiter jag i det numera. Tyvärr kunde jag inte smita, för jag satt längst fram, och så modig har jag inte blivit än.
Sen hörde jag på Lars-Gunnar Andersson, som tyckte att man gott kan blanda ihop orden siffra och tal.

Idag såg jag Jens Orback 4 gånger, kulturministern 2 ggr och Cruella två ggr.

Dessutom såg jag Ingvar Oldsberg en gång och kanske man kan våga gissa att lördagen "Här-är-ditt-liv-offer är en författare? Eller också är det Björn Hellberg, som satt och babblade fem meter därifrån. Är det han eller Björn Ranelid, ska jag mata änder i Kungsbackaån i morgon kl 20.
I morgon ska jag försöka hinna med både Alexander McCall och Gösta Ekman. Det blir snärjigt.
Hur ska Lillan orka? (Citat)


Kommentarer
Postat av: Åsna

Ingvar Oldsberg är nog den kändis jag har sett flest gånger. Helt ofrivilligt. Senast var på Smedjegatan i Luleå. Då blev jag förvånad. Annars brukar han ränna runt på Skanstorget och så.

2010-09-25 @ 00:42:04
Postat av: ejkej

jag visste citatet!

2010-09-25 @ 11:46:47
URL: http://idiofon.wordpress.com
Postat av: Ö-helena

Och nu är ju boken även signerad av det andra roliga fruntimret!

2010-09-26 @ 20:55:42
URL: http://oversattarbloggen.blogspot.com
Postat av: Ullah

Berätta gärna om McCall och Ekman också, det känns nästan som man har varit där när du redovisar. Jag såg inte så många kändisar, förutom Fru D., Cruella och Ö-Helena, bara Magdalena Ribbing, Kapten Stofil, GW Persson och två odödliga (Espmark och Lotass). Javisst ja, jag såg Ekman och Nawal Saadawi också.

2010-09-26 @ 21:33:42
URL: http://camastro.wordpress.com
Postat av: Ö-helena

En nackdel med det där omslaget, insåg jag i dag när jag skulle läsa ur den på bokmässan, är att det är svårmatchat. Kultursvarta kläder var det enda som fungerade, men så fick jag inte heller komplimanger från Gösta Ekman som vissa andra.

2010-09-26 @ 22:24:02
URL: http://oversattarbloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0