Brev till Tidningen VI

Nyss fick jag nog av stockholmsperspektivet i tidningen VI. Följande brev har avsänts och kommer givetsvis inte att publiceras i tidningen, troligen inte ens i förkortat skick.

Till VI.

Tidningen VI borde enligt min åsikt nu byta namn till ”VI i Stockholm”. Det senaste numret slog alla rekord i att vara Stockholmsfixerat, och det börjar bli lite tröttsamt för oss som har andra adresser.

 

  • Det första jag ser är en helsidesannons om Dramatiska teaterns kommande produktioner. Jaja, tänker jag, Dramaten är ju ändå Dramaten.

 

  • Jag vänder på bladet och får se ”Läsarerbjudanden”! Hurra! 20 % på…på vad då? Södra Teatern? Var ligger den? Jaså, i Stockholm.

 

  • Nedanför: Kom och se Tjechov med oss! Var då? Jaså, Dramaten igen.

 

  • Jag fortsätter till högersidan. ”Följ med oss på Filosofisk båtsalong”: Åh, vad trevligt. När ska vi åka? 4 maj, hem 5. Det vore roligt. Och varifrån går båten? Jag letar och letar, men det står inte. Det behövs inte ens förklaras, det är självklart. Med små, små bokstäver ser jag till slut ordet ”Silja”. Surprise! Den går alltså från Stockholm!

 

  • Svenska Filminstitutet ligger i Stockholm, och det har en kvinna som chef! Perfekt, då får det bli en intervju med henne.
  • Ingemar Unge skriver om Stockholmsmäklares språk, som om det var något speciellt.

 

  • Eva Brunne intervjuar en kvinna som är  biskop, och VAR tror ni att hon jobbar? Jo, i Stockholms stift. Det finns fler kvinnor som är biskopar i Sverige....

 

  • På kultursidan får vi tips dels om en bok med tre decenniers stockholmskrönika inklusive Hjalmar Mehr; dels en utställning på Gustafsbergs konsthall av en stockholmsbaserad konstnär, Bella Rune.
  • Ingemar Unge skriver om isflaken vid Stadshuset.
  • ”Gumman i lådan” finns naturligtvis på Stockholms stadsbibliotek och av den lådan blir det en historia, som om det vore något sensationellt… som om det aldrig har funnits andra intressanta gumhistorier i andra arkiv….
  • Vi får också veta att Nordens största trädgårdsmässa går av stapeln i Älvsjö.
  • Till slut en blänkare om Teskedsorden, som verkar bestå av välsituerade damer från Öfre Östermalm, åtminstone i överförd bemärkelse.

Snälla VI, Sverige är större än Stockholm och det finns gott om intressanta personer, lådor och kulturhändelser utanför tullarna. Det händer saker i andra delar av Sverige, men det krävs ju lite ansträngning att ta sig utanför, det förstår jag. Vet ni att det går båtar från Göteborg och från andra städer också? Vet ni att det finns intressanta filosofer och författare på många ställen? Kan ni föreställa er att det finns folk i andra delar av Sverige, som också skulle uppskatta filosofiska och litterära båtsalonger?

I Göteborg, som jag känner till, har det nyligen timat en stor teaterhändelse, nämligen Lars Noréns uppsättning av Orestien på Folkteatern. Inte ett ord om den har jag kunnat se i VI.

Dessutom pågår det en fantastisk konstutställning här med verk av renässansmästarna Leonardo, Rafael och Michelangelo. Den heter ”And there was light”, men frågan är om ens detta himmelska ljus är starkt nog att sprida sig in i VI-journalisternas skrivarlyor och hjärnor.

Mig synes det som om det kanske skulle var en god idé att inte ha alla ägg, och inte heller bara en sorts ägg, i samma korg.

Nej, skärpning, VI! Nu finns det snart inte längre någon anledning för mig att betala dyra pengar bara för att få veta, hur trevligt NI stockholmare kan ha det månad efter månad, vilka resor man kan göra om man är rik och vilka högdjur som välj in i Teskedsorden.

Det enda, som på senare tid har hindrat mig från att avsluta prenumerationen, har varit korsorden. Nu aviseras att dessa ska bli lättare, och då finns det faktiskt inte längre någon orsak för mig att förnya prenumerationen, när den går ut.

NI i Stockholm får ha det så trevligt!

 

Med vänlig hälsning

(mitt namn)

(Eftersom jag inte tror att ni publicerar detta, så kommer det också på min blogg.)

 


Kommentarer
Postat av: karin d

Bra rutet!

2010-03-28 @ 21:18:32
Postat av: Ö-helena

Heja!

2010-03-28 @ 22:04:59
URL: http://oversattarbloggen.blogspot.com
Postat av: cruella

Strålande. Gu' va' pinsamt det blir när man ser det uppspaltat så här. Ja, för Vi. Och oss andra som inte just tänker på det.

2010-03-29 @ 09:28:08
URL: http://minkammare.blogspot.com/
Postat av: Lena

I likhet med Cruella har inte jag heller tänkt på detta, men det blir ju otroligt tydligt när det spaltas upp så här. Det enda jag har reagerat på är att korsorden ska bli lättare, och det är ju inte kul. Så stolt som man har känt sig när man har klarat allt.

Jag hoppas (och tror) att de tar in detta i tidningen.

2010-03-29 @ 10:34:12
Postat av: Ösa

Hahaha, ok, jag tar tillbaka, det var bra klagat.

2010-03-29 @ 12:10:50
URL: http://kattarsis.blogg.se/
Postat av: Gidin

BRAVO!

2010-04-05 @ 18:21:20
Postat av: Gustaf

Tjockhult heter det på schlätta..

2010-04-06 @ 23:58:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0