Klagomål

Jag har fått klagomål över att det inte är något nytt på min blogg. Nej, jag är fullt upptagen med att ha semester, och vi är flera här som är fullt upptagna med att ha semester. Då blir man fullt upptagen, t.ex. med sånt här:




Man kan ordna frågetävling på konstiga saker i kökslådorna. Vad är det här:





Uppifrån och nerifrån. Inga priser utdelas, men den som vinner kan få komma hit och demonstrera.

Kommentarer
Postat av: Åsna

Jag vill minnas att jag skrev brev om den där grunkan till mina kompisar när jag var liten. Vi visste inte vad det var. Sen kom någon på det, men nu har jag glömt. Jag minns bara att pastaslajsare var fel, men då hade jag redan använt den som det en gång.

2010-08-03 @ 17:24:02
Postat av: Fru Decibel

Hahaha, ja det var fel!

2010-08-03 @ 17:26:04
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Fru Decibel

Via mejl har det kommit ett förslag:



Spenatskärare föreslås från Gbg. Man förväller spenatbladen och skär dem sedan med din "pryl" innan man reder med mjöl o.s.v

2010-08-03 @ 21:12:07
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Inger

Översta tror jag är en hållare för blomsteruppsättningar. Nedersta en mattfranskammare.

2010-08-03 @ 22:34:45
Postat av: Anonym

Blåbär i mjölk!!!! men det kanske inte ingick i tävlingen. Väldigt gott iaf. På B svarar jag tagliatelleskärare men det var ju tydligen redan avklarat som fel. På C svarar jag baksidan.

2010-08-04 @ 14:34:39
Postat av: Fru Decibel

Lustigkurre där, vem det nu kan vara! Blåbär i mjölk var i och för sig nästan rätt, men det var gräddmjölk, som är det optimala blåbärstillbehöret.

Den konstiga apparaten härstammar troligen från min mormors, eventuellt mormorsmors tid, och jag tror inte att det skars så mycket tagliatelle i början på 1900-talet i Valdemarsvik.

Inger: Du ska få en mattfranskammare av mig någon gång, eftersom det tycks vara något som du vurmar för.

2010-08-04 @ 18:46:07
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Inger

Det var snällt!

2010-08-04 @ 21:34:05
Postat av: Lena G

Det är solklart att det översta är blombukettshållare att ha i en vas, och det understa är väl en hyvel för att riva små mängder ost till en varm macka eller så.

2010-08-07 @ 10:28:58
Postat av: Fru Decibel

En person som önskar vara anonym tror att det är en aschlesnava. Men Eva, dä ä la bätter mä e kvest?

2010-08-07 @ 11:01:21
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Åsna

Vad är en aschlesnava?

2010-08-07 @ 21:23:53
Postat av: Fru Decibel

Å, jag stavade fel! Det sa va aschnesnava. Dä ä e nyplockader gren sum en använder te å lindra klåda i räva.

2010-08-07 @ 22:30:31
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Ullah

i röva, menar I väl?!

2010-08-08 @ 18:30:59
Postat av: karin d

Hej igen. Det är klart att jag menade blåbär i gräddmjölk. Får erkänna att jag gärna tar lite socker på oxå. Spenatskärare verkar vara en bra gissning, hittade en bild på en nästan likadan som din på nätet och där uttalade ngn med auktoritet att det var just en sådan det var../hälsningar karin vet inte vart namnet tog vägen sist..

2010-08-08 @ 20:35:48
Postat av: Fru Decibel

Aha! Lösningen kommer så småningom!

Ullah: Uttalet på nämnda kroppsdel varierar; på Kinnekulles nordsluttning heter den räva...

2010-08-08 @ 21:46:19
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Åsna

Hur säger man "räven" på samma dialekt?

2010-08-09 @ 00:18:39
Postat av: Birgitta

Beträffande spenatskäraren är jag envis; gå in på Kinnas blogg aug 09 så finns en bild.

2010-08-09 @ 21:38:38
Postat av: Fru Decibel

Vad är sanning? sa Pille. Du har ju redan vunnit ändå? Kom hit och skär spenat bara!

2010-08-09 @ 22:33:20
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Var bor ni; vart ska jag komma med spenaten?

Birgitta

2010-08-11 @ 23:08:39
Postat av: Fru Decibel

Sydost om Söderbärke...

2010-08-12 @ 16:27:55
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Fru Decibel

Mitt i spenaten alltså...

2010-08-17 @ 10:25:42
URL: http://frudecibel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0