Intressant att leva

hette en bok som bestod av svenskars dagböcker den 14 maj 1991. Det skulle inte förvåna mig om det kommer en med svenskarnas bloggar den 24 februari 2009. Vilken bloggare med självaktning kan låta bli ett sådant pangämne som den kronprinsessliga förlovningen? En del vill t.o.m. gå med i "Republikanska föreningen". Det kan bli en tegelstenutgåva av format.

Själv är jag uppfödd på Svensk Damtidning, Idun, Vecko-Journalen och diverse böcker om kungligheter, (finns numera på ett utedass i Dalarna) och min kunskap om monarkin är därför avsevärd. Fråga mig t.ex. när Gustav V föddes, så vet jag det. Jag tyckte dessutom att de hade så söta ben. Inte Gustav V, men hagabarnens ben var jag förtjust i.

Jag avstår ( med ålderns rätt?) från tyckanden om monarki eller republik, det får andra sköta om nu. Jag nöjer mig med den mänskliga aspekten och konstaterar att jag inte är oberörd av mänsklig lycka, antingen det är en film eller IRL. 

Eller som Silvia så vist uttryckte det: "När man är kär, spelar det ingen roll om han är kung eller direktör...."
Nej, det kan ju faktiskt kvitta med det urvalet....

Jag undrar om detta blir en sån där sak som svenskarna kommer att minnas. Som Palmemordet, typ "jag öppnade en burk sardiner när jag hörde om Palmemordet:" Själv satt jag på ett konditori i Partille och åt världens godaste semla medan förlovningen avslöjades i Stockholm.
Naturligtvis skickade jag in ett dagboksblad till den där boken, 14 maj 1991. Men det måste ha kommit bort på posten för det kom inte med....Den dagen hade Ursut gripits och jag hade upptäckt en knöl i bröstet och trodde att jag skulle dö. Det var förstås inte så kul att ta med. Men jag dog inte, inte då i alla fall. Får väl se om jag bryr mig om det någon gång.

Och vi västgötar har fått en hertig. Undrar vad vi kan ha honom till? Han skulle kunna  ge oss gratis gymkort resten av våra liv. Vilken hälsosatsning!

I alla fall hade de hissat flaggstängerna i Ockelbo idag enligt kommunalrådet. Det skulle varit kul att se.

Det är också lite kul att Jean-Baptiste var extremt republikansk. Ni i Republikanska föreningen kan ha honom som ikon.



Farfarsfarfarsfarsfarsfar

Kommentarer
Postat av: Velourmannen

Känner mig motarbetad. http://pennsoldaten.blogspot.com/2009/02/hur-kunde-de.html

2009-02-25 @ 00:00:30
URL: http://pennsoldaten.blogspot.com
Postat av: Fru Decibel

Velourmannen: Jag förstår dig. Men du kanske kan byta förnamn? Parsifal, Klingsor och Othello står inte i almanackan i alla fall, så om du heter det kan ingen mer inkräkta på din dag.

Själv förlovade jag mig på Oscars dag, men jag har inte hört några protester.

2009-02-25 @ 07:56:05
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Keri

Oj, även jag fick höra en massa om detta igår när Herr Mås och jag pratade i telefon. Men jag vill inte!!! Och mina nackhår reser sig när jag tänker på att jag kommer att betala skatt - FÖR EN KUNG OCH HANS FAMILJ! Tänk, jag är uppvuxen i en socialistisk diktatur, sedan blev det den så kallade demokratin i Västtyskland - och till sist hamnar jag i monarkin? Det känns som om världshistorien går rakt bakåt...

2009-02-25 @ 09:45:40
URL: http://mondschnee.blogspot.com/
Postat av: cruella

Jean-Baptiste any day! Stilig karl det, och så kan jag öva min franska.

2009-02-25 @ 10:27:52
URL: http://minkammare.blogspot.com/
Postat av: Fru Decibel

Men tänk vilka intressanta memoarer du kan skriva sedan. "Från öst till Hertigen av VÄST(ergötland)" eller något sådant.

Det räcker nog inte med dina skattepengar, jag tror vi måste sänka A-kassan lite till också.

2009-02-25 @ 11:08:58
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Keri

Ja, jag har redan tänkt på sådant: Från Östtyskland till Västsverige - eller Från Diktaturen till Sagoriket... Vi får se. ;-)

2009-02-25 @ 11:37:27
URL: http://mondschnee.blogspot.com/
Postat av: Harald Blåtand

Vad är en IRL? En typ av TLA?

2009-02-26 @ 09:15:33
Postat av: Fru Decibel

Harald Blåtand: Vad är TLA? IRL lär betyda "in real life" oss ungdomar emellan.

2009-02-26 @ 09:30:57
URL: http://frudecibel.blogg.se/
Postat av: Harald Blåtand

Just det. Det var väl IRL han sa, åklagaren i TPB-rättegången, för att verka hipp, men blev korrigerad av Anakata(?) med "vi brukar säga AFK = away from keyboard".



TLA = three-letter acronym.

2009-02-26 @ 09:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0