Ölanda

Jag har varit på Öland för första gången i mitt liv. Därmed har jag varit i alla Sveriges landskap och det var ju skönt att ha det avklarat.
Jag tycker alltid att det är så roligt att platser, som man har hört så mycket om finns i verkligheten också, som Jerusalem och Byxelkrok. Och tänk vad man har hört och sjungit om näktergalen. Men jag hade aldrig hört den sjunga själv förrän nu. Det var fint.
Min önskan var att få vada i orkidéer, och därför valde vi mitten på maj för att få vada maximalt. Vi, det var två klasskamrater från folkskolan i Svenljunga och jag.
Jag fick vada i orkidéer. Jag fick till och med ligga på en äng bland Adam och Eva. Vi såg vitkindad gås, våradonis, salepsrot och krutbrännare. Vi såg också kameler men ingen knug.
Vi gick i ett naturreservat som heter Södra Greda. Plötsligt kom det en helikopter, som landade mitt i reservatet. Vi undrade vad som hade hänt, om något sjukt fågelägg skulle transporteras till äggkläckningsvården eller om det var någon annan livräddande insats som skulle utföras. Vi behövde inte fundera länge. Ur klev piloten, ställde sig bredbent bredvid helikoptern och - ja vad tror ni? Kissade. Sedan klev han in i helkoptern igen och steg till väders.
Det är fint med naturreservat. Helikoptern hette Ostermans.
Det märkligaste var ändå inte kamelerna utan att vi på vandrarhemmet träffade en kvinna, som gått i samma realskola som vi, som varit förälskad i min brors bäste vän, som skulle gått i samma klass som min bror om han inte hade dött terminen innan han skulle börja, allt för mer än 50 år sedan.
Vandrarhemmet hette Solberga gård och kan verkligen rekommenderas. "Lammen så svarta på ängen betar" (travsti för de invigda). Göken gol och grisen grymtade och den kaxiga sparrisen stod i långa rader. Efter att ha sett hur sparrisen växer förstår jag, att det måste ha blivit ett stavfel. Det kan inte heta knoppsparris, det ska naturligtvis vara snoppsparris.




Sparrisluftning


Kommentarer
Postat av: Åsna

Vad? För att han kissade på sparrisen? Jag ser inga snoppar, men jag förstår ju vad som döljer sig i helikoptern.

2008-05-19 @ 18:11:32
URL: http://kattarsis.blogg.se
Postat av: bäver

Mmm sparris är sexigt. Där hamnar midsommarstången i lä.

2008-05-22 @ 08:13:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0