Gokväll

Ibland flyger fan i mig, och jag slungar iväg ett förgörande mejl till makthavare eller mediefolk. Det hände häromveckan, när jag retade upp mig på panelen i Gokväll. Det är ett program för seniorer, som jag inte tittar på så ofta, men det händer. Panelen pratar om böcker och film på fredagar. Programmet sänds växelvis från Umeå och Norrköping. Men panelen, den är från Stockholm! Tre stockholmare flyger alltså upp till Umeå för att berä'tta vilka böcker de har läst eller filmer de har sett. Dessutom händer det att någon ojar sig för att någon har flygskräck, men har varit så duktig och flugit ändå. Jag tyckte att det gick för långt och slängde iväg följande mejl:

Hej!
Jag tycker att det är lite stötande att ni flyger upp bokpratare till Umeå i dessa klimathotade tider. Vad jag kan förstå finns det gott om läskunniga personer i Umeå, som kunde fräscha upp programmet med sin närvaro. Var inte det själva vitsen med att ha programmet på olika ställen? Jag tycker att TV borde föregå med gott exempel och använda lokala råvaror, som inte har transporterats över halva Sverige. Hälsningar

Detta var den 22 september. Idag, den 11 oktober, kom svaret:

Hej! Tack för ditt brev. Visst har du rätt i det du säger, men det är också så att Go´kvälls uppdrag är att spegla HELA Sverige. Därför kan vi inte ha enbart Umeåbor i alla våra inslag.
Vänliga hälsningar Gokvällredaktionen

Ahaaaaaaaaaaaaa! Det var så det förhöll sig!
Hugsvalad av denna visdom, skickade jag följande svar:

Hahahaha, det var en riktigt dålig förklaring!!!! Sedan när är Stockholm synonymt med "hela Sverige"? Hahaha igen. Naturligtvis kan ni inte ha Umeåbor i alla inslag. Hur skulle det se ut? Det skulle ju bli lika tokigt som om ni hade stockholmare i alla inslag.

Jag tror inte att jag får något mer svar. Men visst får vi vatten på vår kvarn, vi som har tyckt oss märka vad  stockholmare anser vara Sverige.
På torsdagar gör de om folk. Ofta ser de värre ut efteråt. En gång tänkte jag skicka in "Gör om mina kolleger på Komvux! De ser förfärligt tråkiga ut". Men man ska som bekant inte kasta sten när man själv sitter i glashus.  Jag blev arbetslös ändå.

Kommentarer
Postat av: Dr Kotte

HIHIHIHIFNISS

2007-10-11 @ 18:45:27
URL: http://onkeltuca.blogspot.com
Postat av: bäver

hihi Ibland måste man ju faktiskt reagera, och inte bara fördummas framför tvn. :p

2007-10-11 @ 19:07:56
Postat av: cruella

Hohoho. På dem bara. Alltså, allvarligt - jag tror aldrig jag har sett ett svar jag kan respektera från någon enda person som har till uppgift att svara på tittare/lyssnare/läsare/kunder. Alltid detta jävla goddag yxskaft som bara understryker hur dumma de var redan från början!

2007-10-11 @ 21:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0